Digitale toegankelijkheid

Video’s optimaal toegankelijk maken voor mensen met een visuele of auditieve beperking? Dat vraagt om aanvullende tekst en audiobestanden.  

Gebouwen en het openbaar vervoer zijn ook toegankelijk voor mensen met een handicap. Dat vinden we vanzelfsprekend, maar voor digitale media is dat nog steeds minder goed geregeld. In Nederland heeft 15% van alle inwoners een auditieve of visuele beperking. Dat is een grote groep die je anders niet of slecht bereikt. Wij hebben een specialist videotoegankelijkheid in huis. Daarnaast zijn onze redacteuren getraind door Stichting Accessibility in het zo toegankelijk mogelijk maken van video. 

Neem direct contact op

Toegankelijke video

Al bij het monteren van een video wordt rekening gehouden met een optimale toegankelijkheid. Onze specialist videotoegankelijkheid zorgt ervoor dat een video wordt voorzien van ondertiteling, eventueel met extra uitleg over relevante geluiden, zodat de video ook helemaal toegankelijk is voor doven en slechthorenden. Daarnaast kan er audiodescriptie (een extra audiospoor) worden toegevoegd aan een video die de blinde of slechtziende kijker vertelt wat er in beeld gebeurt. Ook levert onze specialist een zogeheten tekstalternatief aan, die de inhoud van een video beschrijft. 

Verplicht of vanzelfsprekend

Door het 'Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid' is het toegankelijk maken van websites al vanaf 2018 een wettelijke verplichting voor alle overheidsorganisaties. Dat geldt ook voor alle video’s die daarop zijn geplaatst. Steeds meer bedrijven zien het nu ook als een kans om hun digitale kanalen zo toegankelijk mogelijk te maken.

Betere zoekresultaten

“Google is de grootste blinde” als het om SEO gaat. Leest Google een website goed, dan komt die ook hoger in de zoekresultaten terecht. Het toegankelijk maken van videocontent zorgt dus ook voor betere zoekresultaten. Zo kun je op de meeste sociale media een video publiceren met losse ondertiteling, een zogenaamd SRT-bestand, en de thumbnails voorzien van een alt-tekst die de afbeelding omschrijft.

Rijksoverheid

Voor al onze Rijksoverheid-klanten maken wij video’s toegankelijk. Wij kunnen bovendien video’s rechtstreeks plaatsen in de Mediatheek, compleet met alle relevante beeld-, tekst- en audiobestanden. 

Diensten

Filmploeg op locatie

Met een verslaggever en cameraploeg brengen wij jouw verhaal in beeld. 

Klik voor meer informatie
Zelf filmen

Jij filmt, wij monteren. Wij begeleiden je bij het voorbereiden van jouw video’s. 

Klik voor meer informatie
Studio

In onze studio’s video-opnames maken, een webinar geven of een livestream-uitzending maken. 

Klik voor meer informatie
Digitale toegankelijkheid

Video’s optimaal toegankelijk maken voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

Klik voor meer informatie
Training en workshops

Met theorie en praktische opdrachten leren we je filmen met je telefoon.

Klik voor meer informatie
Series en formats

We ontwikkelen series met eigen vormgeving en herkenbare vertelvorm. 

Klik voor meer informatie
sun